Viljojen siemenet

Viljelytieto lajikkeista ja erityisesti uutuuslajikkeista syntyy omasta, sopimusviljelijöiden  ja muiden Tilasiemenen pakkaajien kokemuksesta.  Valitse sertifioitu viljan siemen - tiedät mitä kylvät!

Viljojen siemenet myymme 600 kg:n tai 40 kg:n säkeissä puhtaana tai peitattuna. Pääsääntöisesti peittaamme ohrat Baytan Universalilla, vehnät Celest Triolla ja kaurat Zardexilla tai Celest Triolla.

Viljoja on mahdollista ostaa myös valmiina viljaseoksina tai esimerkiksi vehnä-vihantaherne-seoksena. Valikoimissamme on myös  viljojen luomusiemeniä, kysy saatavuutta.

Meiltä löydät kaikki Tilasiemen edustamat lajikkeet. Lisää tietoa lajikkeista löytyy myös Tilasiemen kotisivuilta.

Tässä myös linkki Luken virallisiin lajikekokeisiin:

http://px.luke.fi/PXWeb/pxweb/fi/maatalous/maatalous__lajikekokeet__julkaisuvuosi_2017__sato__ohra/?rxid=b4b359e4-1443-49fa-b76b-e349a9ef9d9c

Huom.  Taulukko tarjoaa ensisijaisesti 2017 vuoden tuloksia, mutta klikkaamalla 2017 kuvaketta  aukeaa vuosi 2018 valittavaksi.

  • Amaretto - suurijyväinen ja huippusatoisa lajike viljelyvyöhykkeille I (-II). (Plantanova Oy, Schweiger-Weizen-Gesellschaft)
  • AnniinaBOR - aikainen, erittäin satoisa, lujakortinen ja korkean valkuaispitoisuuden omaava viljelyvarma lajike (Boreal Kasvinjalostus Oy)
  • KWS Mistral - Satoisin kevätvehnä. (KWS Lochow / Raisio Agro Oy)
  • KWS Solanus - Satoa ja valkuaista! (KWS Lochow)
  • QuarnaBOR - eliittilaatua leivontaan. Valkuaispitoisuus korkea ja sakoluku kestävä. (Scandinavian seed, Boreal Kasvinjalostus Oy)