Viljat, palko- ja öljykasvit

Viljelytieto lajikkeista ja erityisesti uutuuslajikkeista syntyy omasta, sopimusviljelijöiden  ja muiden Tilasiemenen pakkaajien kokemuksesta. 

Valitse sertifioitu viljan siemen - tiedät mitä kylvät!

Sertifioitua siemenviljaa tuotetaan meillä Pelto-Paturilla sopimusviljelijöiden rautaisella kokemuksella. Me Tilasiemen-pakkaajat teemme myös paljon yhteistyötä ja ostaessasi sertifioitua siementä meiltä, saatat saada myös toisella pakkaamolla tuotettua ja pakattua siementä. Näin varmistamme asiakkaillemme mahdollisimman laajan lajikevalikoiman. Tilasiemeneltä saat aina kokeiden siemenviljelijöiden tuottamaa ja Tilasiemen-pakkaajien ammattitaidolla kunnostamaa ja pakkaamaa sertifioitua siementä.

Kevätviljojen valikoimastamme löydät laajan kattauksen ohran, kauran, kevätvehnän ja kevätruisvehnän laatusiemeniä. Syysviljoista valikoimamme kattaa syysvehnän, syysrukiin, hybridirukiin, syysruisvehnän ja speltin, eli syysspelttivehnän.

Viljamme myydään pääasiassa 600 kg:n suursäkeissä peitattuna. Pääsääntöisesti peittaamme ohrat Bariton Superilla, vehnät Celest Triolla ja kaurat Redigo Prolla. Pakkaamme vuosittain kysynnän mukaan muutaman erän peittaamattomana eli puhtaana, lähinnä kauroja.

Meiltä löydät Tilasiemenen uutuuslajikkeet että jo pitempään viljellyt ja hyväksi havaitut lajikkeet. Lisätietoa viljalajikkeista saat klikkaamalla lajikkeen nimeä.

Viljoja on mahdollista ostaa myös valmiina viljaseoksina tai esimerkiksi vehnä-vihantaherne-seoksena. Valikoimissamme on myös  viljojen luomusiemeniä, kysy saatavuutta.

Meiltä löydät kaikki Tilasiemen edustamat lajikkeet. Lisätietoa lajikkeista löytyy klikkaamalla alla olevien lajikkeiden nimiä.

Tässä myös linkki Luken virallisiin lajikekokeisiin:

https://px.luke.fi/PXWeb/pxweb/fi/maatalous/maatalous__lajikekokeet__julkaisuvuosi_2017__sato__ohra/?rxid=b4b359e4-1443-49fa-b76b-e349a9ef9d9c

Huom! Taulukko tarjoaa ensisijaisesti vanhempia lajikekokeita, mutta uusimmat tulokset löydät selaamalla alaspäin.

 

  • Calispero - Huippusatoisa, valkuaispitoinen ja kuivuutta kestävä kevätvehnä. (Secobra Saatzucht /Plantanova Oy)
  • HelmiBOR- Aikainen, satoisa, lujakortinen ja korkean sakoluvun myllyvehnä. (Boreal Kasvinjalostus Oy)
  • HilkkaBOR - UUTUUS! Aikainen, satoisa ja laadukas myllyvehnä. (Boreal Kasvinjalostus Oy)
  • JaarliBOR -Satoisa myllyvehnä (Boreal Kasvinjalostus Oy).
  • KWS Mistral - Satoisa kevätvehnä. (KWS Lochow / Raisio Agro Oy)
  • Linnea - UUTUUS! Tilasiemenen omaa jalostusaineistoa! Satoisa, valkuaispitoinen ja laonkestävä.
  • Selina - UUTUUS! Tilasiemenen omaa jalostusaineistoa! Satoisa, viljelyvarma ja lujakortinen.
  • Sibelius - Myöhäinen, satoisa ja hyvä sakoluku (Strube Research / Plantanova Oy)

Päivitetty 26.1.2024