Blogi

  

 • Blogi jää jäähylle toistaiseksi!
  Some maailma vie mennessään. Olen päivittänyt Pelto-Paturin kuulumisia Facebook-sivuillemme lähes viikoittain, joskus päivittäinkin. Tämä blogi on valitettavasti jäänyt pahasti jalkoihin. Ajattelin nyt jättää tämän suosiolla tauolle toistaiseksi. ..
  Lue lisää
 • Kaura pelastaa maailman?
  No tuskinpa. Mutta monella suomalaisella taloudellisissa vaikeuksissa olevalla viljatilalla se on varteen otettava vaihtoehto. Rehukauran tuotanto ei lisää kannattavuutta, mutta erikoistuminen esimerkiksi puhdas kauran tuotantoon tai siemenviljelyyn ..
  Lue lisää
 • Terveisiä kulkutautisairaalasta!
  Syksyn olimme terveitä. Siitä seuraa lähes väistämättä, että alkuvuodesta sairastamme. Niin tänäkin vuonna. Alkuvuoden saldo on nyt kaksi angiinaa, neljä influenssaa ja yksi lievä aivotärähdys. Minä äitinä olen onneksi sairastanut vain ihan kevyesti..
  Lue lisää
 • Tyhjän paperin kammo
  Osallistuin syksyllä Hämeen ammattikorkeakoulun eli HAMKin järjestämiin sometyöpajoihin. Ne olivat tarkoitettu erityisesti yrittäjille. Aiheina työpajoissa olivat mm. Facebook, Twitter, Istagram, bloggaus jne. Työpajat olivat mielenkiintoisia muut..
  Lue lisää
 • Elokuun tunnelmia Paturilta
  Uskomattoman upea hellejakso päättyi viime yönä. Onneksi saimme korkeapaineen pelastamaan ainakin osittain kuluneen kasvukauden sadon. Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan. Sadonkorjuun aloitimme 7.8. nurminadalla ja 17.8. pääsimme puimaan englann..
  Lue lisää
 • Terveisiä Hämeestä!
  Jälleen kerran erikoinen kevät on menossa. Siemenkausi oli viljojen myynnin osalta normaali. Nurmisiementen kysyntä oli ja on edelleenkin valtavaa, kiitos kerääjäkasvien, suojakaistojen ym poliittisten monimutkaistusten vuoksi. Tämä viikko menee varm..
  Lue lisää
 • Aurinkoisia kevätterveisiä Turengista!
  Lopultakin saamme ladata akkuja aurinkoenergialla, oli uskomattoman pimeä loppuvuosi ja pilvinen tammi-helmikuu. Kyllä ennen vanhaan helmikuussa aurinko paistoi, hanget kimaltelivat ja pakkanen paukkui. Ilmeisesti jatkossa saamme tottua tällaisiin le..
  Lue lisää
 • Juuri nyt on yhteenvedon ja suunnittelun aika.
  Istun toimistolla ja kuuntelen sateen ropinaa ikkunoihin. Tuntuu uskomattomalta, että alkuviikosta kiersin pattereita isommalle pakkasen paukkuessa -25 asteessa. Hämäläisenä en kerta kaikkiaan pysy näin nopeissa säätilan vaihteluissa mukana. Tässä..
  Lue lisää
 • Ajatuksia pimeyden keskeltä...
  Kollegoiden kanssa juteltuani syksyn näyttelyissä ja koulutuksissa, voin sanoa, että tänä vuonna valtakunnallinen vaihtelu itävyyksissä on suurta alueittain ja lajikkeittain. Jos tilallasi on tarkoitus käyttää omaa siementä, itävyydet tulisi todella ..
  Lue lisää
 • Syksyinen tervehdys Paturilta
  Bloggaamisessani on ollut lähes sadonkorjuun mittainen tauko. Viimeksi olemme puineet tasan kolme viikkoa sitten. Sen jälkeen olemme kylväneet melkein kolmekymmentä hehtaaria syysviljoja, ottaneet muutaman päivän irtioton riittävän kaukana, toipunee..
  Lue lisää
 • Puinnit on aloitettu Hämeessä!
  Heinäkuu sujui perinteisissä merkeissä. Saimme kuljettua kaikki kasvustot läpi ennen lämpötilan kipuamista hurjiin hellelukemiin. Viljelytarkastajat olivat tänä vuonna hyvissä ajoin liikkeellä, joten tarkastusten jälkeen meillä oli lähes viikko ”ylim..
  Lue lisää
 • Aurinkoisia terveisiä Turengista, lopultakin!
  Lopultakin alkoi kesä uudestaan. Oikeastaan asia oli ennustettavissa, sillä Okrassa ei juuri koskaan palella. Tänä vuonna keskiviikon esittelijät ja messuvieraat joutuivat kärsimään toivottavasti kesän viimeisestä kylmästä päivästä ja sen jälkeen läm..
  Lue lisää
 • Kasvukausi parhaimmillaan
  Kuukausi on hurahtanut vauhdilla. Kylvöt saimme valmiiksi 19.5. pidettyämme välissä viikon sadetta. Kosteusolosuhteet ovat olleet koko kevään ihanteelliset. Vanha sanonta satamisesta laariin ennen juhannusta näyttäisi pitävän erityisen hyvin paikkans..
  Lue lisää
 • Toukotyöt aloitettu meilläkin!
  Sesonkiviikot hurahtivat nopeasti ohitse. Tarkistin kalenterista, ainakaan kahteen vuoteen pääsiäinen ja vappu eivät ole onneksi näin lähekkäin. Arkipyhät kiireisimpään aikaan erityisesti näin aikaisena keväänä toivat turhaa ylimääräistä häslinkiä. A..
  Lue lisää
 • Mielessä kaura ja pääsiäinen:)
  Joka vuosi huhtikuu hurahtaa uskomattoman nopeasti. Enää 10 arkipäivää ja muutama lauantai toukokuun alkuun. Siemenkauppiaana pääsiäisen sijoittuminen huhtikuun puolen välin jälkeen tietää kiireitä vielä vapun jälkeenkin. Aina on joku isäntä, joka la..
  Lue lisää
 • Terveisiä siemensesongin keskeltä!
  Elämme kiireisiä viikkoja siemenpakkaamollamme. Joka aamu toivon, että tänään ehdin tehdä rästihommia pois alta. Harvoin iltaan mennessä olen ehtinyt syvällisemmin mihinkään hommaan paneutua. Muutama isompi yllätyslastaus ja päivän ohjelma menee ain..
  Lue lisää
 • Syysviljojen kuulumisia
  Viime aikoina ajatuksissani ovat olleet syysviljat. Mielestäni maalis-huhtikuussa ei juuri kannata mennä katsomaan syysviljoja, koska siitä saa pääsääntöisesti vain turhaa mietittävää, joka toukokuussa yleensä osoittautuu aiheettomaksi. Tänä vuonna m..
  Lue lisää
 • Tästä se sitten alkaa
  Olen monta vuotta ajatellut, että olisi mukava kirjoittaa blogia. Toisaalta olen miettinyt, mahtaako se todella jäädä minulla säännölliseksi tavaksi. Ainakin koulussa ainekirjoitus oli yksi lempiaineeni, jos tässä pääsisin niihin tunnelmiin. Työssäni..
  Lue lisää